Hippolytusrun Middelstum

Beginnend op Woensdag 9 juni 2021 19:30

Geplaatst door Jan Kooistra

Categorieën: Groningen, 5 km, 10 km, jeugdloop

Hits: 976


ijsbaan aan de Korenlaan  Op woensdag 10 juni 2020 wordt voor de 19e keer de Hippolytusrun georganiseerd. De run is na Stedum de tweede loop in het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit.
Jaarlijks trekt de populaire Hippolytusrun meer dan tweehonderd deelnemers aan de tien en vijf kilometer. Daarnaast doen de leerlingen van de basisscholen hun best om tijdens de sponsorloop op het ijsbaanterrein zoveel mogelijk geld bijeen te lopen voor een door per school bepaald doel. De route door en rond het dorp Middelstum wordt door de deelnemers ieder jaar weer erg gewaardeerd omdat het een afwisselend parcours is. Ook de toeschouwers weten de Hippolytusrun altijd prima te vinden. Op het ijsbaanterrein is het goed toeven tijdens de run en ook aan het parcours is de support goed te noemen. Na de start op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan gaan de deelnemers via de Korenlaan, Ploegersweg, Coendersweg, Groensingel, Meidoornlaan, het Middelstumer bos, Hippolytushoes, opnieuw stukje bos, de borg Ewsum, Burchtstraat, Trekweg en Ploegersweg terug naar het ijsbaanterrein.

De deelnemers kunnen kiezen voor de trimloop van vijf kilometer waarbij de ronde één keer gelopen wordt of de wedstrijdloop van tien kilometer. De ronde wordt dan twee keer afgelegd.

De ijsvereniging bedankt de sponsoren die de loop financieel mogelijk hebben gemaakt en hoopt er samen met de vele vrijwilligers die zich voor de loop inzetten, de deelnemers en de toeschouwers weer een mooi spektakel van te maken in Middelstum. Inschrijven kan van 18.00 uur tot 19.00 uur in het clubgebouw aan de Korenlaan 1. Hier zijn tijdens de loop ook de nodige versnaperingen verkrijgbaar. De jeugdloop (sponsorloop) start om 19.00 uur. De wedstrijd voor de senioren start om 19.30 uur.