Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

Einde website HardlopendNederland.nl

Hierbij laten we jullie weten dat - na bijna 11 jaar na de lancering -  per 30 mei a.s. de website HardlopendNederland.nl uit de lucht gaat. Het is gebleken dat er steeds meer tijd in gaat zitten om de website actueel te houden en ook om deze aan de wensen en technieken van deze tijd te laten voldoen. Daarnaast zijn er vele andere websites/kalenders die hetzelfde bieden als HardlopendNederland.nl. Met name voor Noord-Nederland werken wij samen met Loopjeloopje.nl. Wij verwijzen jullie dan ook graag door naar deze website en uiteraard naar de websites van de organiserende verenigingen/organisaties.

Wij willen jullie hartelijk danken voor het bezoeken van onze website. Sinds de lancering in hebben we ruim 2,2 miljoen bezoekers mogen ontvangen!

Beheerders HardlopendNederland.nl
Jouke Valk/Jan Kooistra


logoHN
Naamloos 1 Black

Oerpolderloop It Heidenskip

Beginnend op Zondag 19 februari 2023 14:00
Geplaatst door Jan Kooistra
0518-491363
Categorieën: Friesland, 6-9 km, 11-15 km
Hits: 9344

OVERIGE INFORMATIE:

Afstanden: 8-14.8  km

Locatie: Dorps It Swaigat
voorinschrijven tot er met zaterdagavond via www.svfriesland.nl  nanschrijven vanaf  13.00 uur  in de secetariaatswagen achter het dorpshuis. 
Oerpolderloop in It Heidenskip
Het is inmiddels een vast begrip geworden in de hardloopwereld: de Oerpolderloop in It Heidenskip. Dit hardloopevenement wordt dit jaar alweer voor de dertiende  keer gehouden en wel op zondag 20 februari a.s. De start is om 14.00 uur.
De Oerpolderloop is een hardloopwedstrijd over  7&14 kilometer door It Heidenskip, genoemd naar het boek ‘de Oerpolder’ van Hylke Speerstra. Sinds enkele jaren is er ook een afstand van 7 kilometer mogelijk. De route gaat over autoluwe wegen en geeft een goed beeld van de uitgestrektheid van It Heidenskip.
Vorig jaar is de route iets aangepast, zodat het ‘Oerpoldergevoel’ nog meer tot zijn recht komt. Ook het keerpunt op de 7 kilometer is speciaal. Traditioneel aan de Oerpolderloop is de ‘oersop’ die door inwoners van het dorp wordt gemaakt. Na afloop is deze snert te koop voor zowel de deelnemers als de supporters in dorpshuis It Swaeigat. Met QRcode.
De organisatie van de loop is in handen van SV Friesland. De vrijwilligers van deze vereniging zorgen onder meer voor de inschrijving, het parcours en de tijdwaarneming en worden op de route bijgestaan door vrijwilligers uit It Heidenskip.
De start is voor beide afstanden om 14.00 uur.  Prijzen worden meteen na de finish uitgereikt er is geen douche/kleedgellegenheid in verband door coronaprotocol.  Organisatie: SV Friesland/activiteitencomm. Dorpshuis It Swaeigat.

 

© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl