LEGiO-Run-run Grootegast

Beginnend op Zaterdag 4 april 2020 13:00
Geplaatst door Jan Kooistra
Categorieën: Groningen, 5 km, 10 km
Hits: 1355
PRAKTISCHE INFORMATIE 2020
Bereikbaarheid en parkeren
Vanaf de afritten van de snelweg staat de LEGiO-run met routeborden aangegeven. Bij aankomst in Grootegast kun je de borden en instructies van de verkeersregelaars volgen naar de parkeerplaatsen. Vanaf de parkeerplaats wordt jij richting het Marktplein gestuurd met borden. Het Marktplein grenst aan Hoofdstraat 97, dit is tegenover het gemeentehuis. De Hoofdstraat is op de wedstrijddag de hele dag afgesloten voor verkeer, aan weerskanten staan daarom dranghekken en verkeersregelaars.

Afhalen startnummer vrijdag
Vrijdag 3 april kan jij nog je startnummer afhalen bij installatiebedrijf Buist, Rondweg 13 in Grootegast.
Openingstijden zijn 09.00 – 12.00 uur & 13.00 – 17.30 uur.

Afhalen startnummer wedstrijddag
Zaterdag 4 april kan jij je startnummer ook nog afhalen vanaf 11:30 uur in de inschrijfruimte, op het Marktplein. De inschrijfruimte is met bebording en een spandoek aangegeven.

Inschrijfruimte
Vanaf 11:30 uur is de inschrijfruimte open. In de inschrijfruimte zijn verschillende balies aanwezig. Balies voor het afhalen van startnummers en voor mensen die zich op de wedstrijddag nog willen inschrijven.
Wees op tijd in verband met eventuele wachttijden. Inschrijven kan tot een half uur voor aanvang van desbetreffende wedstrijd.
Let wel: er is geen pinautomaat aanwezig, inschrijfgeld dient contant betaald te worden. Tegenover het Marktplein is er de mogelijkheid om geld te pinnen.

Starttijden
13:00 uur Funrun (1km)
13:45 uur 10km
15:30 uur 5km

Startnummer vergeten/ wijzigen afstand
Indien jij je startnummer bent vergeten of de afstand wil wijzigen, dan kan dat op de wedstrijddag in de inschrijfruimte. Geef daar aan wat er aan de hand is, de vrijwilligers passen de gegevens aan in het systeem. Je ontvangt dan een nieuw startnummer. In beide gevallen betaal je €3.
Let op: je kan niet met een 5km startbewijs de 10km lopen en omgekeerd! Dit is omdat de bibtags gekoppeld zijn met het tijdsregistratiesysteem. Bij de start controleren wij hier op.

Kleedruimte
Bij de inschrijfruimte is tevens de kleedruimte voor mannen en vrouwen. De ruimte is alleen bedoeld voor het omkleden en dient niet als kledingopslag.

Kledingopslag
Tassen en kleding kan je afgeven bij de kledingopslag. Je dient dit wel in een tas aan te leveren, neem aub een tas mee! Bij afgifte van je spullen krijg je een papieren nummer. Op vertoon van dit nummer ontvang je na afloop de spullen. Gebruik van de kleding-opslag is geheel op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal of vernieling.

Warming-up
Alleen bij de funrun is een warming-up. De afgelopen jaren is gebleken dat deelnemers liever hun eigen warming-up doen.

Water- en fruitpost
Onder de partytent op de Hoofdstraat is onze water- en fruitpost. Vanuit de watertank van Hoofdsponsor Amysoft Watersystems krijgen de lopers water aangeboden. De 10km lopers passeren een waterpost bij 1,5km, 5km en 10km. De 5km lopers bij 1,5km en 5km.

Na afloop kunnen deelnemers van de 5 en 10km een stuk fruit pakken.

Langzame lopers, links lopen
Wij willen de langzame lopers vragen om links te lopen, zodat ze niet de snelle lopers voor de voeten lopen/ wandelen.

Twee startvakken bij 5km
Nieuw dit jaar is een categorie tot en met 12 jaar bij de 5km. Deze zijn herkenbaar aan een oranje startnummer of een loopcircuit startnummer met een sticker. Deze groep start in een apart vak en start zodra de oudere 5km lopers zijn begonnen.

LEGiO-medaille
Alle lopers kunnen na afloop bij de finish onze speciale LEGiO-medaille aannemen.

Prijzen
Op onze website staat alle informatie over de wedstrijdprijzen.

Marktplein “open”
Vanaf 11:30 uur is het Marktplein “geopend” en ook onze inschrijfruimte. Op het Marktplein zijn kraampjes, eetgelegenheden, een springkussen en ook zijn er optredens.

De LEGiO-run Grootegast met een wedstrijdloop van 10km, een recreatieve 5km en de gezellige funrun !! Het leukste hardloopevent van Grootegast eo met Lego als thema

13:00u Funrun (t/m 9jr en senioren)
13:45u 10km (>16 jaar)
15:30u 5km (>8 jaar)
Vanaf 1 december kun jij je via www.legiorun.nl inschrijven voor één van de afstanden. Voorinschrijven is mogelijk tot 12 maart 2020 12:00 uur. Op de dag zal kan ingeschreven worden tot een half uur voor aanvang van desbetreffende wedstrijd.
Legio-run 5-10-jeugdloop funrun 1 km 13.00 uur www.legiorun.nl  Loopcircuit Noord Nederland 10 km 13.30 uur  5  km 15.00 uur marktplein. De afstanden worden:
funrun van 1 km
10km wedstrijdloop, met wedstrijdprijzen in categorieën
5km recreatieve loop, met allen parcoursrecordprijs

Kalendercoördinator

janDe kalendercoördinator van de Atletiekunie voor Noord-Nederland is Jan Kooistra uit St.-Jacobiparochie.

Voor vragen/opmerkingen m.b.t. de kalender kunt u contact met hem opnemen via: info@hardlopendnederland.nl

logo atletiekunie

Statistieken

Vandaag42
Gisteren589
Deze week631
Deze maand7550
Totaal1646200
Topdag 24-01-2018 : 1949
Nu online 9
© 2018 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl