Triathlon Wommels

Beginnend op Zaterdag 11 september 2021 13:00
Geplaatst door Jan Kooistra
0620639949
Categorieën: Friesland, Triatlon
Hits: 3445
Triathlon Wommels

De organisatie Triathlon Wommels organiseert ism. zwembad De Klomp op zaterdag 12 september 2020 de achtste editie van de Triathlon Wommels. Deze keer alleen met zwemmen in het buitenwater.

Helaas is er dit jaar geen Triathlon Wommels voor de Jeugd.

Sporters die van een uitdaging houden worden van harte uitgenodigd om met elkaar de strijd aan te gaan.
De debutantenwedstrijd is bedoeld voor sporters die nog geen ervaring hebben in de wereld van de triathlon. Hardlopers, fietsers, zwemmers, voetballers, tennissers, kaatsers en volleyballers krijgen de kans de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Maak kennis met wereld van de multidisciplinaire duursport. De 1/8ste triathlon is een pittige uitdaging, die met wat flinke training goed te doen is. De 1/4de triathlon is een stuk zwaarder en vooral voor geoefende triatleten. Maar als je al meerdere 1/8ste triathlons gedaan hebt moet dit ook te doen zijn.

Programma zaterdag 12 september 2020

Start 13:00 uur
1/4de buitenwater – 1 km zwemmen – 40 km fietsen – 10 km hardlopen. Niet te vergelijken met 1/8ste triathlon, dit is duursport in de puurste vorm. Ga als beginner uit van een kleine drie uur achtereen sporten, maar dan heb je wel een kwart triathlon volbracht!

1/8ste buitenwater – 500 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen.
Start 13:00 uur
De triathlon zoals het in het echt gaat, zwemmen in het buitenwater geeft een extra dimensie, je zult nu samen zwemmen in een groepje en ervaren hoe een massastart in z`n werk gaat. Het grote voordeel van buitenwater is dat je niet hoeft te keren en al snel geen last meer hebt van je medestrijders.
Na afloop is er geen prijsuitreiking!
© 2018 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl