Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

logoHN
Naamloos 1 Black

Bedumer Winterloop Bedum AFGELST

Beginnend op Zaterdag 5 februari 2022 14:00
Geplaatst door Jan Kooistra
0630874342
Categorieën: Groningen, 1-4 km, 6-9 km
Hits: 2690
Bedumer Winterloop: samen sterk tegen kanker
Vandaag om 09:50 uur
BEDUM - De tiende editie van de Bedumer Winterloop wordt zaterdag 1 februari gehouden. Maar de start van het tweedaagse evenement is al op vrijdag. Om 17.55 uur verricht burgemeester Henk Jan Bolding de opening en om 18.30 uur opent Prins Jan de 5e van de carnavalsvereniging Oldeclooster de 24 uur-knipstube.
Later op de avond treedt Melrose op en de zaterdagavond maakt Peter Zuidhof een Hollands spektakel in de feesttent.

De saamhorigheid voor dit evenement is bijzonder en indrukwekkend. Iedereen heeft maar één doel voor ogen en dat is: kanker de wereld uit. Daarom wordt alles uit de kast gehaald om een groot bedrag bijeen te brengen voor het UMCG Kanker Researchfonds.

De Winterloop is een sponsorloop waarbij iedereen kan meedoen, want je kunt wandelen, nordic walken en hardlopen. Iedereen bepaalt zelf hoe hij of zij zich 45 minuten inzet voor kanker. Elke deelnemer probeert zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen en maakt hiervoor gebruik van de sponsorlijsten die verkrijgbaar zijn bij Bakkerij Hoekstra of te downloaden op de website van de Bedumer Winterloop: www.bedumerwinterloop.nl.

Wandeltocht nieuw

Nieuw dit jaar is de Bedumer Winterloop-wandeltocht op de zaterdag over een afstand van 5 of 12,5 km. Tijdens de lange de tocht zijn er enkele interessante en smakelijke stops gepland. De start van 12,5 km is om 10.15 uur, de 5 km om 11.30 uur. De inschrijving en start is in de feesttent op het Versplein.

Er zijn vrijdag vanaf 18.00 uur gastlessen van Sarèl de Jong en Jasmijn Tempel in de gymzaal aan de Vlijt. Sarèl heeft twee wereldtitels kickboksen.

Motortoertocht

Colourful Het Hogeland zal zorgen voor wereldse hapjes. Ook de motortoertocht is een nieuw element. Er is een route uitgezet van 140 km en alles komt terug op het Versplein.

Diverse loopgroepen komen vanaf het Hogeland naar Bedum en zullen zich aansluiten bij de lopers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Wilhelmina en het dweilorkest van de Menaemer Feintsjes.
© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl