Wommels in Beweging Terprin

Op Zondag 2 juni 2019
Geplaatst door Jan Kooistra
Hits: 406
Terprin
De Terprin start en eindigt op de Terp. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meedoen aan de Berneloop die om 15.00 uur start. Vanaf 12 jaar kun je kiezen uit de Heal(wiis) oererin en het Pearkedrave. De inleg bedraagt € 4,- , te voldoen bij het afhalen van je startnummer op de Terp.

Kleed- en douchegelegenheid is beschikbaar in de accomodatie van Tennisvereniging Boskrâne tegenover de ingang van het kaatsveld.

13.30 uur: De heal(wiis)oererin
Dit is een duurloop van een half uur, waarbij het er om gaat een zo groot mogelijke afstand te overbruggen. De start is op de Terp voor de Jumbo. Vervolgens gaat de route om de kerk, langs het kaatsveld, de tennisbaan, Nij Stapert, linksaf de Van Sminialeane op en bij café “t Reade Hynder” linksaf richting Jumbo. Een rondje van 1 kilometer. De laatste 10 minuten draaien de deelnemers hun rondjes op de Terp (een traject van 300 meter). Je kunt je hier aanmelden. Het is ook mogelijk je tot een half uur voor de start aan te melden op de Terp.

Inleg € 4,- te betalen bij afgifte van het startnummer Iedere deelnemer ontvangt daarnaast nog één consumptiebon.


14.15 uur: Pearkedrave
Dit is een estafetteloop, waarbij twee deelnemers (een ‘pearke’) beurtelings een rondje van 1 kilometer afleggen. De route is dezelfde als die van de Heal(wiis)oererin Een ‘pearke’ kan ook bestaan uit twee dames of twee heren. De laatste ronde gaat gezamenlijk om de Terp. Je kunt je hier aanmelden als paar. Het is ook mogelijk om je individueel op te geven. In dat geval wordt je partner door loting bepaald.Aanmelden kan tot een half uur voor de start op de Terp.

Inleg € 4,- bij individuele opgave; inleg € 6,- bij opgave als pearke, te betalen bij afgifte van het/de startnummer(s). Iedere deelnemer ontvangt daarnaast nog één consumptiebon

15.00 uur: Berneloop / Iepen frysk kampioenschap
Kinderen tot en met 6 jaar lopen één rondje op de Terp (ouders mogen meelopen). Kinderen van 7 en 8 jaar lopen twee rondjes om de Terp.

15.15 uur de start voor kinderen van 9 en 10 jaar (drie rondjes), kinderen van 11 en 12 jaar (vier rondjes.

De kinderen doen tegelijkertijd mee aan een scholen en verenigingen klassement. De eerste drie tijden per leeftijdscategorie bepalen de uitslag van de school of de vereniging.

Wommels in beweging, Kom Nei Wommels / Greidhoekekuiertocht

10.00: start 25 km Greidhoekekuiertocht
11.00: start 15 km Greidhoekekuiertocht

13.00: Pannakooi toernooi
13.00: Beachvolleybal toernooi
13.15: start recreatieve fietstocht (vanaf de terp) 25 km

13.00 uur Start Terprin

Dit is een hardloopevenement dat uit drie onderdelen bestaat. Om exact 13.30 uur starten we met de Healwiisoererin, een duurloop van een half uur, waarbij het er om gaat een zo groot mogelijke afstand te overbruggen. Het eerste deel gaat over een traject in de naaste omgeving van de Terp. In de laatste 10 minuten eindigen alle deelnemers op de Terp, waar ze tot het half uur voorbij is hun rondjes om de Terp afleggen

14.15 uur Pearkedrave, een estafetteloop van teams bestaande uit een dame en een heer die beurtelings twee ronden van 1 km hardlopen (wisselvak is voor de Jumbo). Het laatste deel is een rondje om de Terp, dat het pearke gezamenlijk aflegt.

15.00 uur Berneloop 5/6 jaar: 1 ronde om de Terp (ouders mogen meelopen);

7/8 jaar: 2 ronden om de Terp

15.15 uur Berneloop 9/10 jaar: 3 ronden om de Terp

11/12 jaar: 4 ronden om de Terp`

Kalendercoördinator

janDe kalendercoördinator van de Atletiekunie voor Noord-Nederland is Jan Kooistra uit St.-Jacobiparochie.

Voor vragen/opmerkingen m.b.t. de kalender kunt u contact met hem opnemen via: info@hardlopendnederland.nl

logo atletiekunie

Statistieken

Vandaag411
Gisteren391
Deze week2329
Deze maand8888
Totaal1525846
Topdag 24-01-2018 : 1949
Nu online 14
© 2018 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl