Harlinger Steegjesloop

Beginnend op Zondag 5 mei 2019 10:00
Geplaatst door Jan Kooistra
Categorieën: Friesland, Challenge
Hits: 306
Zondag 5 mei aanstaande is er in Harlingen een unieke cityrun, dwars door de authentieke, eeuwenoude binnenstad. Rennen door de negentiende eeuw en stilstaan bij een goed doel, dát is de Harlinger Steegjesloop. Presteren en genieten op bevrijdingsdag.


Het parcours bestaat voor een belangrijk deel uit duistere, oneffen, soms supersmalle steegjes die op sommige plekken niet meer dan 63 centimeter breed zijn. Na de wedstrijd is het ook mogelijk om de route te wandelen, inclusief vragen, opdrachten en verrassende gebeurtenissen die rechtstreeks verwijzen naar de roemruchte geschiedenis van de Friese havenstad. Denk bijvoorbeeld aan de pastorie waar ‘de Blikken Dominee’ in de negentiende eeuw zijn geheime minnares vermoordde; de steeg naast het geboortehuis van schrijver Simon Vestdijk; de Bargebuurt, het armenwijkje waar een bewoner onder zijn bedstee viswormen kweekte in paardenhoofden.

De Harlinger Steegjesloop wordt georganiseerd door de Topmoppies (Stichting Charity Foundation Harlingen) in samenwerking met Podium Harlingen. De gehele opbrengst gaat naar Stichting Hulphond. Meer info en inschrijven op www.topmoppies.nl.

Kalendercoördinator

janDe kalendercoördinator van de Atletiekunie voor Noord-Nederland is Jan Kooistra uit St.-Jacobiparochie.

Voor vragen/opmerkingen m.b.t. de kalender kunt u contact met hem opnemen via: info@hardlopendnederland.nl

logo atletiekunie

Statistieken

Vandaag22
Gisteren549
Deze week2748
Deze maand16473
Totaal1780056
Topdag 24-01-2018 : 1949
Nu online 2
© 2018 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl