Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

logoHN
Naamloos 1 Black

Cees Clement Cross Sneek AFGELAST

Beginnend op Zondag 12 december 2021 10:30
Geplaatst door Jan Kooistra
Categorieën: Friesland, trailrun, crossloop
Hits: 2525
De Cees Clement Cross (tevens Open Noord Nederlands Kampioenschap veldloop)

Atletiekvereniging Horror organiseert op zondag 12 december 2021 de 10e Cees Clement Cross.
Het evenement is vernoemd naar Cees Clement. In 1963 wist hij in een weekend Nederlands kampioen te worden op zowel de 5 als de 10 kilometer. Een prestatie die nog niet veel anderen hadden weten te behalen. De naam Cees Clement kreeg hierdoor veel bekendheid. Hij bouwde zijn carrière uit en wist zich uiteindelijk te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo in 1964. In een van zijn voorbereidende trainingen ging het echter mis. Door een boomstronk in het bos waar hij altijd trainde raakte hij geblesseerd en moest, tot grote teleurstelling, afzeggen voor deelname aan deze Spelen. Helaas lukt nominatie in 1968 hem niet meer.
De prestaties die hij uiteindelijk wist te behalen bleven indrukwekkend net zoals zijn tijden. Cees maakte regelmatig deel uit van de Nederlandse selectie en nam deel aan meerdere interlands in binnen en buitenland.

Naast zijn actieve carrière was hij meer dan 40 jaar trainer bij de atletiekvereniging Horror in Sneek. Reden genoeg om elk jaar de cross te organiseren die zijn naam draagt. Cees Clement zal in het Rasterhoffpark, in Sneek zelf het startschot lossen.

Om 10.30 uur wordt het evenement geopend met een trailrun over 4, 8 of 12 kilometer. Vanaf 12.30 uur vindt de strijd om het Open Noord Nederlands Kampioenschap Veldloop plaats, met als slotnummer de race over 6 kilometer voor vrouwen en 10 kilometer voor mannen. De organisatie garandeert evenals voorgaande jaren een zeer uitdagend parcours.
Nieuw dit keer is het feit dat ook atleten (junioren en senioren) zonder wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aan het kampioenschap kunnen deelnemen.
© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl