Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

Einde website HardlopendNederland.nl

Hierbij laten we jullie weten dat - na bijna 11 jaar na de lancering -  per 30 mei a.s. de website HardlopendNederland.nl uit de lucht gaat. Het is gebleken dat er steeds meer tijd in gaat zitten om de website actueel te houden en ook om deze aan de wensen en technieken van deze tijd te laten voldoen. Daarnaast zijn er vele andere websites/kalenders die hetzelfde bieden als HardlopendNederland.nl. Met name voor Noord-Nederland werken wij samen met Loopjeloopje.nl. Wij verwijzen jullie dan ook graag door naar deze website en uiteraard naar de websites van de organiserende verenigingen/organisaties.

Wij willen jullie hartelijk danken voor het bezoeken van onze website. Sinds de lancering in hebben we ruim 2,2 miljoen bezoekers mogen ontvangen!

Beheerders HardlopendNederland.nl
Jouke Valk/Jan Kooistra


logoHN
Naamloos 1 Black

Solo Duo Team Marathon Appelscha

Beginnend op Zaterdag 27 mei 2023 09:45
Geplaatst door Jan Kooistra
Categorieën: Friesland, 42.2 Km
Hits: 325
Solo Duo Team Marathon zondag 29 mei 2022
Altijd al willen zeggen dat je een marathon gerend hebt? Dat kan door mee te doen aan de tocht van 42 kilometer en 195 meter in Appelscha. Loopsportvereniging Invictus maakt het mogelijk dat ook niet geoefende hardlopers de eindstreep halen, soms zelfs nog wel fitter dan de doorgewinterde loper.

Hoe? Daar heeft de vereniging een foefje op gevonden. ‘Wat is er nou leuker om met elkaar te sporten? Wij introduceren daarom voor de tweede keer de Solo-Duo-Team marathon in Appelscha’, zegt Douwe Dijkstra van Invictus. Het houdt zoveel in als: alleen lopen, als duo of als team, alles is toegestaan. ‘Bij een duo fietst er één deelnemer naast een hardloper en zodra de loper moe is wordt er gewisseld. Hetzelfde geldt voor de teams. Zodra de niet-geoefende loper moe is – ook al is dat na honderd meter – wisselen de atleten.’ Op deze manier probeert de loopvereniging iedereen aan het sporten te krijgen.

De marathon vindt plaats op 29 mei 2022 vanaf 9.45 uur bij camping De Roggeberg in het dorp. Er worden vervolgens twee lussen gelopen: eerst door het Fochteloërveen om terug te keren naar de camping en daarna wordt nog een lus gemaakt door het Drents-Friese Wold, oftewel continu door de natuur. De maximale tijd dat er over de marathon gedaan mag worden is 5,5 uur. Omdat het voor de teams handig is om tijdig vrij te vragen, is inschrijven nu al mogelijk bij Invictus. Kijk daarvoor op lsv-invictus.nl.
© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl