Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

Einde website HardlopendNederland.nl

Hierbij laten we jullie weten dat - na bijna 11 jaar na de lancering -  per 30 mei a.s. de website HardlopendNederland.nl uit de lucht gaat. Het is gebleken dat er steeds meer tijd in gaat zitten om de website actueel te houden en ook om deze aan de wensen en technieken van deze tijd te laten voldoen. Daarnaast zijn er vele andere websites/kalenders die hetzelfde bieden als HardlopendNederland.nl. Met name voor Noord-Nederland werken wij samen met Loopjeloopje.nl. Wij verwijzen jullie dan ook graag door naar deze website en uiteraard naar de websites van de organiserende verenigingen/organisaties.

Wij willen jullie hartelijk danken voor het bezoeken van onze website. Sinds de lancering in hebben we ruim 2,2 miljoen bezoekers mogen ontvangen!

Beheerders HardlopendNederland.nl
Jouke Valk/Jan Kooistra


logoHN
Naamloos 1 Black

Zevenheuvelentrail Nijmegen uitgesteld Nieuw

Beginnend op Zaterdag 14 mei 2022 10:00
Categorieën: trailrun
Hits: 291
Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop
20 januari 2022Nijmegen – De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op zondag 15 mei. Bij de trail bedwingen hardlopers de heuvels en onverharde paden in de omgeving van Nijmegen. Ook bij de hike genieten wandelaars van de uitdagende hoogteverschillen en smalle bospaadjes. Na 17 edities verdwijnt de Marikenloop van de kalender.

Zevenheuvelentrail voor iedere hardloper
De Zevenheuvelentrail is de zwaarste trailrun van Nederland. De vele hoogtemeters, steile beklimmingen en onverharde bospaden maken de trail een uitdaging voor iedere hardloper. Lopers kunnen kiezen uit 7, 14, 21, 28 én 42 kilometer. Alle afstanden zijn uitstekend uitgepijld en onderweg zijn verschillende posten met drank en snacks ingericht. In   wacht een finishfestival met foodtrucks, barretjes en een DJ.

Marathon
De marathon-afstand is de eerste marathon die de Stichting Zevenheuvelenloop organiseert. De 42-kilometer lange trail telt maar liefst 967 hoogtemeters. De marathon-lopers lopen via Dekkerswald en De But naar het uitdagende Landgoed van Jurgens. Hierna maken ze de oversteek naar de Duivelsberg, waar de hoogtemeters elkaar snel opvolgen tot aan de Leemkuil. De kleurrijke wereld van Museumpark Orientalis zorgt voor afleiding tijdens de laatste loodjes voor de finish in Park Brakkenstein.

Eerste hike van Nederland
De Zevenheuvelenhike is voor iedereen die van wandelen en een uitdaging houdt en die iets nieuws wil proberen. De Zevenheuvelenhike is de eerste hike van Nederland en biedt een verbreding van het evenementenaanbod van de Stichting Zevenheuvelenloop. Het verschil met een wandeltocht is dat de hike een lange tocht is door de natuur over moeilijk begaanbare paden. Deelnemers komen veel smalle bospaadjes en heuvelachtig terrein tegen. Een goede voorbereiding is daarom aan te raden. Hikers kunnen kiezen uit afstanden van 7, 14, 21 en 28 kilometer.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Met de Zevenheuvelenhike richten we ons op een nieuwe doelgroep zodat we nog meer mensen in beweging krijgen. Sinds het begin van de coronacrisis stijgt wandelen sterk in populariteit. Met de Zevenheuvelenhike bieden we iedereen een mooi doel om naar toe te werken. Deelname aan de hike is een echte uitdaging en deelnemers hebben gegarandeerd vermoeide benen na een dag hiken op de trails.”
www.zevenheuvelentrail.nl. De inschrijving opent donderdag 27 januari.
© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl